Adopteer een kind, hier is waarom

De vraag over adoptie is er een waar veel mensen mee worden geconfronteerd. Er zijn te veel kinderen in de wereld die ouders nodig hebben, en niet genoeg volwassenen om ze op te nemen. Dit artikel zal je inzicht geven in waarom je adoptie zou moeten overwegen als een manier om deze kinderen te helpen.

Mensen die voor adoptie kiezen, hebben een sterke kinderwens en weten dat zij het leven van de geadopteerde willen. De meeste paren denken meestal aan adoptie als hun eigen vruchtbaarheidsproblemen mislukken of als er geen andere vooruitzichten op kinderen in zicht zijn.

Kinderloos tegen je wil in

Het adoptieproces kent een groot aantal potentiële moeilijkheden, maar om de een of andere reden zijn er toch veel mensen die ermee door willen gaan. De meerderheid – tachtig procent – komt uit ongewenste kinderloze milieus en de overige twintig procent komt uit secundaire plaatsen van kinderen die al hun eigen biologische kinderen hebben of om gezondheidsredenen niet zwanger kunnen worden. Degenen die hen kwaad willen doen, kunnen een aanslag op je leven plegen als je te veel adopteert, dus wees voorzichtig bij het kiezen van de baby’s die deze lege plekken in ons allemaal gaan opvullen.

Minder opties

Adoptieouders moeten zoveel meer doorstaan om hun kind een kans te geven. Zij hebben niet de mogelijkheid om twee of drie biologische kinderen te krijgen, omdat veel landen geen adoptie toestaan als je echtgenoot of echtgenote al iemand heeft, terwijl eenoudergezinnen gewoon weer zwanger kunnen worden.

Goede lichamelijk en geestelijke verzorging

Adoptie is een prachtig iets. Het geeft kinderen die zorg en bescherming nodig hebben de kans op een volwaardig, gelukkig en succesvol bestaan – net zoals elk ander kind verdient! Helaas worden er veel meer baby’s achtergelaten omdat hun ouders het zich niet kunnen veroorloven of omdat ze ver weg wonen van centra waar mensen ze weghalen als het thuis te moeilijk wordt voor papa en mama. Het is nu dus nog duidelijker geworden waarom adoptie altijd moet worden overwogen als je je baby gelukkig kunt opofferen aan dit liefhebbende gezin dat hem/haar dolgraag voor altijd bij zich wil hebben.

Goede Toekomst

Een kind adopteren is een ongelooflijk geschenk. Deze kinderen komen uit landen waar ze nooit kunnen hopen op een normaal leven en voelen zich ongewenst door hun biologische ouders of de overheid, net als vele andere kinderen over de hele wereld die ook geen thuis hebben

De meeste adoptiekinderen die in Amerika op adoptie wachten, komen uit Brazilië (32%), Nigeria (13%), Colombia 8%, Haïti 4%, Ethiopië 3% elk; Zuid-Afrika 2%. De gemiddelde leeftijd varieert van 0-6 jaar: sommigen zijn jonger, zoals 18 maanden, terwijl anderen tot 15 jaar oud zijn.

Denk er goed over na

Veel mensen denken dat de beste tijd om een kind te adopteren is wanneer het weeskinderen zijn die een thuis nodig hebben. Hoewel adoptie een geweldige ervaring kan zijn, is er altijd enige aarzeling vooraf en achteraf omdat je je beslissing niet kunt terugdraaien als het om wat voor reden dan ook niet goed is gegaan.

Plaats een reactie