Wat kost een adoptie?

Als u overweegt een kind te adopteren, is het belangrijk te begrijpen wat een adoptie kost. De kosten van adopties variëren, afhankelijk van wie de adoptie betaalt en waar de adoptieouders wonen. In dit artikel leest u hoeveel een adoptie kan kosten als beide partijen het eens zijn over de financiële verantwoordelijkheid voor het adoptiekind.

Een kind adopteren is de beste manier om het liefde en stabiliteit te geven. De biologische ouders verliezen alle familiebanden, maar in ruil daarvoor brengt een adoptie verantwoordelijkheden met zich mee, zoals kosten voor juridische diensten of gezondheidszorgbehoeften.

Adoptie is een prachtige optie voor hen die zichzelf onproductief en ongewenst vinden. Er zijn veel kinderen die een thuis nodig hebben, maar ze kunnen die niet allemaal zelf bieden. Dus kiezen mensen ervoor om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen als een daad van liefde door deze weeskinderen te adopteren in een nieuw leven waar ze gekoesterd zullen worden. Kansarme kinderen kansen geven die veel verder gaan dan wat de meeste thuis of zelfs in het buitenland krijgen.

In 2007 waren er 37.000 geadopteerden uit het buitenland, slechts een paar duizend minder dan vorig jaar, waaruit blijkt hoeveel er sindsdien is veranderd.

Verschillende vormen van adoptie

Adopties kunnen worden onderverdeeld in open en gesloten adoptie. Bij een open adoptie blijven de biologische ouders een rol spelen in het leven van hun kind en behouden zij bewust hun onderlinge banden. Bij een gesloten adoptie worden deze banden echter volledig verbroken. Zodat er geen enkele kennis van elkaar is buiten de betrokken partijen om. Totdat zij anders wensen door middel van geheimhoudingsverklaringen die van tevoren door alle betrokken partijen worden opgesteld na counseling. Die ten minste zes maanden duurt voordat een overeenkomst in werking kan treden, en wel snel na de mondelinge ondertekening en later nadat er is nagedacht.

Voor wie?

Het adopteren van een kind is een spannend proces. Aanstaande ouders moeten eerst aan strenge eisen voldoen voordat zij dit mogen doen, waaronder geschikt zijn volgens de Nederlandse overheid en toestemming hebben van de ministers van Justitie in hun thuisland of regio waar de adoptie plaatsvindt.

Deze zogenaamde startvergunning is een zeer gewild document dat door veel mensen kan worden verkregen. Het enige wat je echter moet doen om hem te krijgen – behalve ouder zijn dan de leeftijdsgrens van 41 of 46 jaar en niet je ouders zijn – is een examen afleggen over hoe ruim bedeeld je bent met financiële middelen.

Landen

De meest voorkomende landen waar adoptiekinderen vandaan komen zijn China, Taiwan en Colombia.

Wat kost adoptie?

Het adoptieproces is lang en kostbaar. Als u wilt adopteren uit Europa, zal uw kosten hoger zijn dan wanneer het kind komen uit een ander deel van de wereld. Want het duurt langer voor hen om hier te komen, alsmede met meer papierwerk betrokken zijn bij internationale adopties die niet kan gebeuren door gewoon het maken van een aanvraag! Je moet erachter te komen hoeveel dit allemaal naar beneden komt ook dus wacht niet langer – neem vandaag nog contact met ons op.

Bemiddelingskosten

Wanneer je klaar bent om aan je adoptietraject te beginnen, kan er veel intimiderend zijn. Je hebt veel vragen over wat het proces inhoudt en hoeveel het gaat kosten. Maar één ding is zeker: als dit al een tijdje in je hart leeft, laat je dan niet tegenhouden door al die zorgen! De bemiddelingskosten verschillen sterk per land. Dus zorg ervoor voordat je een internationale beslissing neemt die zo kostbaar of gecompliceerd is als een verhuizing van huis die ook dierbaren met zich meebrengt, samen met hun financiële steunsysteem. Alleen omdat iemand anders ons vertelt dat ze rijk zijn, betekent niet dat we zelf de hoop moeten opgeven.

Plaats een reactie